Aistihuoneet

SNOEZELEN ® - aistihuoneet

Snoezelen-menetelmä, multisensorinen toiminta ja multisensorinen työ ovat rinnakkain käytettäviä termejä.

Kyse on toiminnasta, jossa eri aistikanavien kautta tulevien, miellyttävien ja säädeltävien aistikokemusten avulla tavoitellaan aktivoivan toiminnan ja rentoutumisen tasapainoa.

Keskiössä on itse toimija, joka omien valmiuksiensa ja tavoitteidensa mukaan voi joko omatoimisesti tai avustettuna toimia paitsi oman aistikokemuksensa säätelijänä ja kokijana, myös tavoitteelisena oppijana.

Snoezelen-menetelmästä voivat hyötyä kaikenikäiset henkilöt, joilla on haasteita aistisäätelyssä ja/tai kognitiivisissa prosesseissa. Menetelmän tavoitteena on kuntoutujan voimauttaminen sekä elämänlaadun ja elämänhallinnan parantaminen erilaisten hallittujen kokemisen ja oppimisen ketjujen kautta. Tämä on mahdollista toteuttaa turvallisesti ja hallitusti multisensorisessa tilassa eli aistihuoneessa.

Aistihuone rakentuu erilaista elementeistä, joista muutamaan voit tutustua tässä.

Kuplaputket

Visuaalisesti houkuttelevat ja kaikissa sateenkaaren väreissä hohtavat kuplaputket soveltuvat kokonaisten aistihuoneiden lisäksi moniin muihinkin käyttökohteisiin missä kaivataan rentouttavaa virikettä: sairaaloihin, virastoihin, odotusauloihin jne.

Myymämme englantilaiset ROMPA-kuplaputket ovat laadultaan ja ominaisuuksiltaan alan huippua. Niissä on energiaa säästävät LED-valonlähteet, ne on täytettävissä ja tyhjennettävissä alakautta mikä helpottaa huoltoa ja tietenkin ne ovat liitettävissä osaksi interaktiivisia järjestelmiämme. Monien mielestä juuri kuplaputket ovat aistihuoneiden sykkivä sydän.

 

______________________________

Valokuidut

Valokuituja voi koskettaa, pidellä, liikuttaa ja tunnustella! Ne ovat turvallinen ja ihanteellinen vaihtoehto niille, joilla on vaikeuksia nauttia tavallisista valaistusefekteistä. Kuituvalon lumoavat säikeet vangitsevat huomion ja ylläpitävät keskittymistä myös monilla rajoittuneen näkökyvyn omaavilla henkilöillä.

 

______________________________

Interaktiiviset aistitaulut

ROMPAn Interaktiiviset aistitaulut ovat erinomaisia välineitä SNOEZELEN-menetelmän aktiivisen toiminnan toteuttamiseen. Aisititauluista löytyy seitsemän erilaista, toinen toistaan lumoavampaa vaihtoehtoa. Kaikissa ominaisuuksina:

Säädettävä kirkkaus
Useita toimintotiloja
Säädettävä äänenvoimakkuus
Integroitu musiikkisoitin
Intuitiivinen
Vetoaa lapsiin ja aikuisiin
Erittäin suuri näyttö
Yhteensopiva langattomien ROMPA® -ohjainten kanssa
Multisensorinen - visuaalinen, auditiivinen ja käsinkosketeltava
Asennetaan seinään tai liikuteltavaan telineeseen
Saatavilla 4 eri runkoväriä - musta, valkoinen, kerma ja sininen
Analytiikka, joka auttaa seuraamaan käyttäjän kehitystä
Kosketusnäyttöohjaus

 

______________________________

Portable Sensory Magic

Tällä huipputuotteella voit hallita koko multisensorisen tilasi maailmankaikkeutta! Ohjaa videokuvaa, valaistusta, äänimaailmaa, tuoksuja, tuulettimia, lämmittimiä, käytännössä kaikkia aistihuoneesi elementtejä ja luo helppokäyttöisellä sovelluksella kokonaisia maailmoja. Voit siirtyä maailmasta toiseen painamalla suurikokoista painiketta tai vaikka heittämällä noppaa. Sensory Magic vie aistihuoneesi aivan uudelle aikakaudelle!

Enemmän kuin osiensa summa

Aistihuone on toiminnallinen kokonaisuus, joka on aina enemmän kuin osiensa summa. Asiakkaan tarpeista käsin suunnittelemme ja toteutamme ainutlaatuisen kokonaisuuden, joka on tehty vastaamaan juuri kyseisen asiakasryhmän tarpeita.

Kerro meille toiveesi, niin mietitään yhdessä minkälainen ratkaisu teitä palvelisi parhaiten - tarvittaessa autamme myös rahoituksen järjestelemisessä!

Tuotteet ovat tilattavissa myös erikseen verkkokaupastamme, joka avataan pian.

Näin toimimme